Češnje s pšeničnim zdrobom

Znam svetuje

Sezonska sladica s češnjami, ki jo naredimo ena, dva, tri.

Sestavine

  • 420 g češenj
  • 2 jajci
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g skute
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 200 g mleka
  • 20 g pecilnega praška

Priprava

1Češnje očistimo in izkoščičimo.

2Penasto umešamo sladkor, vaniljev sladkor in jajci. Med mešanjem postopoma dodamo skuto, mleko, zdrob in pecilni prašek. Čisto na koncu dodamo še češnje. Naoljimo okrogel pekač premera 22 cm in vanj vlijemo dobljeno zmes ter ga damo v že prej segreto pečico na 180°C. Pečemo 45 minut.

3Ko je kolač pečen in ohlajen, ga premažemo s sladko smetano in posujemo s kakavom. Lahko pa ga tudi okrasimo s svežimi češnjami in posujemo s sladkorjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite