Buhteljni z nutelo

Znam svetuje

Buhteljni z nutelo seveda odstopajo od buhteljnov kot tradicionalne slovenske sladice, ki je znana po svoji mehkobi, soฤnosti in razliฤnih nadevih. Izvirajo iz preprostih sestavin, kot so moka, kvas, mleko in sladkor, ter se lahko nadevajo s ลกiroko paleto okusnih nadevov, kot je na primer nutela. Buhteljni so priljubljeni tako za zajtrk, kot tudi za sladico ali prigrizek ob kavi.

Ta recept za buhteljne z nutelo zdruลพuje tradicionalni okus buhteljnov s sladkim in kremastim nadevom nutele, ki bo zagotovo razvajal vaลกe brbonฤice. Sledite spodnjim korakom in pripravite mehke, soฤne in okusne buhteljne, ki bodo navduลกili vso druลพino.

Sestavine za buhteljne z nutelo

  • 500 g moke
  • 7 g suhega kvasa
  • 250 ml mleka, sobne temperature
  • 50 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 50 g masla, stopljenega
  • ลกฤepec soli
  • nutela ali podoben ฤokoladni namaz
  • 1 jajce, stepeno (za premaz)
  • sladkor v prahu (za posip)

Postopek

1 V skledi zmeลกajte moko, suhi kvas, sladkor in sol. Dodajte jajce, stopljeno maslo in mleko ter meลกajte, dokler ne dobite mehkega testa. Pokrijte skledo s testom s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati na toplem mestu pribliลพno 1 uro, ali dokler se testo ne podvoji.

2 Ko se testo podvoji, ga rahlo pregnetite na pomokani povrลกini. Testo razdelite na enake dele (odvisno od ลพelene velikosti buhteljnov). Vsak kos testa razvaljajte v krog in na sredino poloลพite ลพlico nutele. Testo okoli nutele zaprite in oblikujte v kroglice. Pazite, da se namaz dobro zapre znotraj testa.

3 Buhteljne poloลพite na pekaฤ, obloลพen s peki papirjem, s spojeno stranjo navzdol. Pustite jih vzhajati ลกe pribliลพno 20-30 minut, da se ponovno dvignejo.

4 Medtem segrejte peฤico na 180ยฐC. Stepeno jajce premaลพite po vrhu buhteljnov. Peฤico postavite v ogreto peฤico in pecite pribliลพno 15-20 minut, ali dokler buhteljni niso zlatorjavi.

5 Peฤene buhteljne potresite s sladkorjem v prahu. Postrezite jih tople, da se nutela v notranjosti ลกe malo stopi.

Uลพivajte v teh mehkih in slastnih buhteljnih z nutelo, ki so odliฤni za zajtrk ali sladko malico!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite