Bananina torta z Nutello

Znam svetuje

Odlična torta, s katero bomo navdušili na rojstnodnevnem praznovanju ali pikniku.

Sestavine

Biskvit

  • 220 g moke
  • 30 g grenkega kakava v prahu
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 140 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 5 žlic Nutelle
  • 1 dcl mleka
  • 80 g stopljenega masla
  • 1 žlica ruma (lahko izpustimo)

Nadev

  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 150 g mascarponeja
  • 3 žlice sladkorja
  • 4 banane
  • po želji lahko v kremo vmešamo tudi Nutello
  • mleko za vlaženje biskvita

Postopek

1Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake z obema sladkorjema penasto vmešamo, dodamo mleko, stopljeno maslo, rum in Nutello ter dobro premešamo.

2Moko, kakav, sol in pecilni prašek najprej v manjši skledi zmešamo med seboj, nato med stalnim mešanjem počasi dodajamo v mokre sestavine.

3Beljake stepemo v trd sneg in jih z lopatko počasi vmešamo v testo. Prelijemo ga v pekač, obložen s peki papirjem, in potisnemo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180°C. Pečemo 30 do 40 minut. Čas peke je odvisen od debeline biskvita in če pečemo v večjem pravokotnem pekaču, je biskvit pečen že po 20 minutah. Da je biskvit pečen preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec- če se nanj nič ne prime, je biskvit pečen.

4Biskvit vzamemo iz pekača, nekoliko ohladimo in ga enkrat prerežemo. Obe plasti malo namočimo z mlekom (v mleko po želji vmešamo žličko sladkorja in malo ruma), da bo torta bolj sočna.

5Sladko smetano in sladkor stepemo in nato počasi vmešamo v mascarpone. Če delamo čokoladno kremo, Nutello najprej dobro vmešamo v mascarpone, nato pa počasi vmešamo še stepeno smetano – sladkor izpustimo.

6Banane olupimo in narežemo na koščke. Spodnji del biskvita premažemo s kremo, potresemo z bananami in na vrh položimo zgornji del biskvita. Postavimo v hladilnik in ohladimo. Ohlajeno torto lahko okrasimo s stepeno sladko smetano in koščki banan.

Nasvet

7Za rojstnodnevna praznovanja lahko naredimo tudi okroglo torto, malo zmanjšamo količine ali jo dvakrat prerežemo. Premažemo jo s stepeno smetano, ki ji dodamo kremfiks in po želji še kakšno žlico Nutelle. Okrasimo z bananami in čokoladnimi kapljicami ter seveda z rojstnodnevnimi svečkami.

8Če imamo radi zelo čokoladne sladice, lahko v kremo vmešamo še nekaj žlic Nutelle – več je bomo dali, bolj sladka in čokoladna bo krema.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite