Sladica za tiste trenutke, ko imate preveč banan in se vam ne da prižigati pečice.
Sestavine
- 4-5 banan
- 300 g plazma keksov (lahko tudi albert)
- 3 kos vaniljevega pudinga
- 9 žlic sladkorja
- 1 l mleka
- 200 g masla
- 4 žlice kisle smetane
- 200 ml sladke smetane
Priprava
1Puding skuhamo po navodilih na vrečki. Ko se zgosti, ga umaknemo z ognja in umešamo na koščke narezano maslo. Mešamo, dokler se maslo ne stopi, nato dodamo kislo smetano. Dobro premešamo.
2Kekse z roko zdrobimo na manjše koščke ter jih dodamo v nastalo zmes. Znova dobro premešamo.
3Pekač premažemo z maslom in ga napolnimo s polovico mase. Na to maso zložimo banane, predhodno prerezane na pol (po dolgem). Čez vse skupaj zlijemo še preostanek mase in sladico ohladimo v hladilniku.
4Na koncu dodamo stepeno smetano ali sadje, seveda pa je okrasitev povsem po našem izboru in domišljiji. V našem primeru smo dodali stopljeno čokolado in ribez s sokom, kar se je izkazalo kot izredno okusna kombinacija.