Zeljni narastek

Znam svetuje

Zeljni narastek je hitro pripravljen, okusen in nasiten. Je tudi odlična rešitev, ko nam ostane nekaj mesa in ne vemo, kako bi ga uporabili. Najbolj prav pride pečeno svinjsko meso, klobasa ali slanina. Narastek je lahko kot priloga ali samostojna jed.

Sestavine

  • manjša glava zelja (belega)
  • 200 g mesa
  • 180 g kisle smetane
  • 3 jajca
  • 4 žlice moke
  • sol in poper po okusu
  • žlička kumine (mlete)
  • peteršilj

Postopek

1Zelje očistimo in narežemo na trakove.

2V kozici na malce olja dobro zdušimo zelje. Najprej kozico pokrijemo, da zelje izpusti vodo, nato pa ga pražimo odkritega. Večkrat premešamo. Ko zelje postane mehko, ga odstavimo z ognja in ohladimo.

3V posodi razžvrkljamo jajca, dodamo smetano in moko. Dobro premešamo, najbolje z mešalnikom, da ni grudic. Dodamo na koščke narezano meso, začinimo in vse skupaj prelijemo čez zelje. Premešamo, da nastane gosta masa.

4Pekač obložimo s peki papirjem ali pa ga dobro namastimo z mastjo. Enakomerno porazdelimo maso in v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija narastek pečemo dobre pol ure.

5Posujemo ga s svežim peteršiljem, razrežemo na večje kose in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite