Zeliščna jogurtova omaka

Znam svetuje

Hladna, osvežujoča omaka, ki jo lahko ponudimo ob zelenjavi, narezani na palčke kot okusno, lahko večerjo. Odlična pa je tudi s pečenim krompirčkom in pečenimi perutničkami.

Sestavine

  • 1 jogurt
  • 1/2 kisle smetane
  • sveža zelišča (bazilika, drobnjak, peteršilj, majaron, timijan, koper)
  • poper in sol
  • čili po želji
  • oljčno olje

Postopek

1Zelišča operemo in drobno nasekljamo. Če bomo uporabili suha zelišča, jih malo nadrobimo med prsti.

2V posodi zmešamo jogurt in kislo smetano, dodamo zelišča, solimo in popramo po okusu, dodamo še žlico oljčnega olja in dobro premešamo.

3Po želji lahko dodamo tudi čili v prahu. Če bomo omako postregli s krompirčkom in mesom, lahko v omako dodamo še kakšno žličko majoneze.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite