Zelenjavna omaka iz sladke rdeče in ostre paprike, paradižnika in špinače se lahko postreže ob domala vsaki jedi. Lepo narezana zelenjava bo jedi tudi v okras, kremasto strukturo pa ji pričaramo s kislo smetano.
Sestavine za zelenjavno omako
- 200 g čebule
- 200 g rdeče paprike
- 200 g paradižnika
- 100 g blanširane špinače
- 4 stroki česna
- 2 ostri papriki
- 2 žlici kisle smetane
- peteršilj
- poper
- 2 lovorova lista
- 100 ml olja
- sol
Postopek
VV ponvi segrejemo olje in prepražimo na drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo na drobno narezano papriko, poper in lovorov list.
2Vse skupaj premešamo in dušimo. Dodamo na majhne koščke narezan paradižnik, na drobno sesekljano ostro papriko, kislo smetano, na drobno sesekljan peteršilj in blanširano špinačo. Dobro premešamo in dušimo 5 minut, dokler ne izpari večina tekočine.
3Vso zelenjavo lahko tudi spasiramo, če ne želimo koščkov. Omaka je pripravljena za uporabo.