Zelenjavna omaka

Znam svetuje

Zelenjavna omaka iz sladke rdeฤe in ostre paprike, paradiลพnika in ลกpinaฤe se lahko postreลพe ob domala vsaki jedi. Lepo narezana zelenjava bo jedi tudi v okras, kremasto strukturo pa ji priฤaramo s kislo smetano.

Sestavine za zelenjavno omako

  • 200 g ฤebule
  • 200 g rdeฤe paprike
  • 200 g paradiลพnika
  • 100 g blanลกirane ลกpinaฤe
  • 4 stroki ฤesna
  • 2 ostri papriki
  • 2 ลพlici kisle smetane
  • peterลกilj
  • poper
  • 2 lovorova lista
  • 100 ml olja
  • sol

Postopek

VV ponvi segrejemo olje in prepraลพimo na drobno sesekljano ฤebulo. Ko postekleni, dodamo na drobno narezano papriko, poper in lovorov list.

2Vse skupaj premeลกamo in duลกimo. Dodamo na majhne koลกฤke narezan paradiลพnik, na drobno sesekljano ostro papriko, kislo smetano, na drobno sesekljan peterลกilj in blanลกirano ลกpinaฤo. Dobro premeลกamo in duลกimo 5 minut, dokler ne izpari veฤina tekoฤine.

3Vso zelenjavo lahko tudi spasiramo, ฤe ne ลพelimo koลกฤkov. Omaka je pripravljena za uporabo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite