Trdo kuhana jajca, s katerimi lahko popestrimo velikonočno mizo, pripravimo lahko skupaj z našimi otroki, ki jih bodo zelo veseli.
Sestavine
Zajček
- 2 jajci
- 4 semena črnega sezama, maka, chia ali poljubnih semen
- 2 majhna koščka korenčka
Piščanček
- 2 jajci
- 4 zrna popra
- 2 majhen košček korenčka
- 1 žlička jogurta
- 1/2 žličke majoneze
- poper
- sol
- mleta rdeča paprika
Postopek
1Jajce, ki ga bomo uporabili za zajčka, samo s škarjami zarežemo, da dobimo ušesa. Okrasimo ga z dvema semenoma in koščkom korenja, da naredimo oči in smrček.
2Jajce za piščanca zarežemo na zgornji polovici na cikcak, ga razpolovimo in odstranimo rumenjak. Rumenjak zmešamo z jogurtom, majonezo in začimbami, pretlačimo in nadevamo v večji del jajca. Manjšo polovico postavimo na vrh in s poprom v zrnju ter koščkom korenja naredimo oči in ključek.
Nasvet
Količino jajc lahko povečamo in primerno prilagodimo količino majoneze, jogurta in začimb, ki so omenjene v receptu.