Se spomnite tiste kremaste tunine paštete, ki smo jo jedli med šolsko malico na kosu belega kruha? Danes jo lahko pripravite sami – hitra, enostavna in polna okusa. To ni navaden namaz – to je okus otroštva, ki bo razveselil vsakega nostalgičnega jedca. Postrezite jo z domačim kruhom, grisini ali kot odličen namaz za sendviče.
Sestavine za tunino pašteto iz otroštva
- 1 konzerva tune v olju (cca 160 g)
- 2 žlici majoneze
- 1/2 manjše čebule (drobno sesekljane)
- 1 kisla kumarica (drobno sesekljana)
- 1 kuhano jajce (fino sesekljano)
- 1/2 žličke limoninega soka (po okusu)
- sol
- poper
- 1 žlica gorčice
Postopek
1Tunino skupaj z oljem iz konzerve dajte v posodo. Dodajte majonezo, nasekljano čebulo, kislo kumarico in kuhano jajce. Začinite z limoninim sokom, soljo in poprom.
2Vse skupaj dobro pretlačite s paličnim mešalnikom, da dobite gladko in mazavo pašteto. Poskusite in po želji dodajte še kakšno sestavino za osebni pridih.
3Postrezite s svežim kruhom, grisini ali kot nadev za sendvič.