Nasitna, topla solata s piščančjimi jetrci za vse, ki imate radi drobovino in domačo hrano.
Sestavine
- 250 g zelene solate – endivije
- 250 g piščančjih jeter
- sol
- poper
- 80 ml olja
- 125 g narezane mesnate slanine
- na kocke narezan bel kruh
- 3 šalotke
- strok česna
- žlica sadnega kisa, jabolčni kis
- žlica svežega drobnjaka
Postopek
1Solato operemo in jo posušimo, damo jo v skledo. Piščančja jetrca narežemo na majhne koščke, posolimo in popopramo.
2V ponvi segrejemo žlico olja in popečemo narezano slanino, ki jo damo k solati. Na ostali maščobi popečemo kocke kruha in jih dodamo k solati.
3Preostalo olje zlijemo v ponev in na vročem ognju na hitro 2-3 minute popečemo jetrca. Z maščobo vred jih damo na solato in narahlo premešamo.
4V ponvi podušimo šalotke in česen, prilijemo kis in vse skupaj podušimo do polovice tekočine. Topel preliv zamešamo v solato, da se listi zmehčajo. Po solati posipamo drobnjak in takoj postrežemo.
[…] Topla solata s piščančjimi jetrci […]