Okusno in preprosto za pripravo domač sardinin namaz, popoln za sveže kruhke ali krekerje. Za pripravo te jedi potrebujete le nekaj sestavin, okus pa je poln in osvežujoč. Idealno za dve osebi.
Sestavine za svež sardinov namaz z limono in peteršiljem (kot iz osnovne šole)
- 1 konzerva sardin v oljčnem olju
- 3 žlice masla, sobne temperature
- 1 majhen šopek svežega peteršilja, drobno sesekljan
- sok 1/2 limone
- 1 žlička vode (po potrebi)
- 1 jajce
- sol
- sveže mlet črni poper
Postopek
Konzervo sardin odprite in jih previdno očistite. Ločite meso od kosti in drobovine ter zavrzite, kar ne potrebujete.
2Sardine z vilicami pretlačite v gladko zmes. Po potrebi dodajte žličko vode za mehkejšo teksturo.
3Vmešajte zmehčano maslo, drobno sesekljan peteršilj ter limonin sok. Po okusu začinite s soljo in poprom.
4Dobro premešajte, da nastane kremasta in mazljiva zmes. Če je namaz pregost, dodajte še malo vode ali limoninega soka. Dodajte še trdo kuhano jajce narezan na majhne koščke ter ponovno premešajte.
5Namaz postrezite s svežim kruhom, toastom ali hrustljavimi krekerji.