Solata iz sveže, mlade špinače vas bo presenetila z izjemnim okusom in svežino.
Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 100 g šampinjonov
- 1 žlica masla
- 100 g orehovih jedrc
- 1 strok strtega česna
- 1 žlica gorčice
- 2 žlici limoninega soka
- ščepec soli
Postopek
1Šampinjone očistimo in narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo žlico masla in na njem pocvremo šampinjone na obeh straneh, minutko na vsaki strani bo dovolj.
2Špinačnim listom potrgamo peclje, jih v več vodah temeljito operemo in položimo na cedilo, da odteče voda. Nato jih naložimo v skledo za solato.
3V lončku zmešamo sol, limonin sok, gorčico in strt česen. Ko se sol raztopi, prelijemo preliv po špinači in premešamo. Solato okrasimo z rezinami šampinjonov, potresemo z orehovimi jedrci in jo takoj ponudimo. Špinačna solata je okusna samo, če jo uživamo sveže pripravljeno.