Skutni namaz s česnom in drobnjakom

Znam svetuje

Skutni namaz s česnom in drobnjakom se najbolje združi s svežim, še toplim kruhom. Lahko pa popečemo starega ali naredimo kanapeje.

Sestavine

  • 250 g skute 
  • 3 cele glave česna
  • 1 žlica kisle smetane
  • 2 žlici naribanega poltrdega sira
  • šopek svežega drobnjaka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1Vsaki glavi česna odrežemo vrh tako, da se vidi prerez vseh strokov. Prerez namažemo z oljem ter dodamo sol in poper. Vsako glavo posebej zavijemo v alu-folijo in za pol ure postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj.

2Ko smo česen dovolj časa pustili v pečici, ga vzamemo ven, razpremo folijo in malce ohladimo. Iz strokov iztisnemo sredice in jih pretlačimo z vilicami.

3Dodamo skuto, sir in kislo smetano ter dobro premešamo ali zmešamo s paličnim mešalnikom.

4Na koncu dodamo sveže nasekljan drobnjak, premešamo in uživamo v odličnem namazu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite