Bešamel omaka – gosta

Morda vas zanima

- Oglas -

Gosta bešamel omaka je primerna za dodatek jedem in gratiniranje.

Sestavine

  • 50 g masla
  • 70-80 g moke
  • 1 dcl mleka
  • sol
  • muškatni orešček
  • 1 jajce

Postopek

1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in segrejemo toliko, da se zapeni.

2Prilijemo vrelo mleko in mešamo, da se zgosti.

3Gostemu bešamelu dodamo še sol, muškatni orešček ter jajce. Tako gost bešamel uporabimo za dodatek k jedem. Za zgoščevanje pa ne uporabimo jajca, temveč dodamo več mleka, tako dobimo bolj redek bešamel.

Prejšnji članekTirolski cmoki s slanino
Naslednji članekSlanina z jajci
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi