Bešamel omaka – gosta

Znam svetuje

Gosta bešamel omaka je primerna kot dodatek jedem in tudi za gratiniranje, na primer lazanje.

Sestavine

  • 50 g masla
  • 70-80 g moke
  • 1 dcl mleka
  • sol
  • muškatni orešček
  • 1 jajce

Postopek

1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in segrejemo toliko, da se zapeni.

2Prilijemo vrelo mleko in mešamo, da se zgosti.

3Gostemu bešamelu dodamo še sol, muškatni orešček ter jajce. Tako gost bešamel uporabimo kot dodatek k jedem. Če si ne želimo, da bi bil gost, pa za zgoščevanje ne uporabimo jajca, temveč dodamo več mleka – tako dobimo bolj redek bešamel.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite