Odlična sezonska solata.
Sestavine
- 6 podolgovatih rdečih paprik
- 2 stroka česna
- 15 ml sončničnega olja
- 10 ml rdečega vinskega kisa
- 1/2 žličke soli
- 1 ščepec mletega črnega popra
- feta sir
Postopek
1Paprike operemo in osušimo. Zložimo jih na pekač in postavimo pod ogret žar. Pečemo jih 15 minut, nato jih obrnemo in pečemo še 10 minut. Pečene so, ko kožica počrni in se pojavijo mehurji. Pečene paprike zložimo v posodo, ki jo pokrijemo, nato počakamo, da se ohladijo.
2Česen olupimo in drobno sesekljamo. Nato v manjši skledici olje zmešamo s kisom, česnom, soljo in poprom.
3Ohlajenim paprikam odstranimo počrnelo kožico, vsako papriko ob strani zarežemo in previdno odstranimo seme. Peclje pustimo. Zložimo jih v servirno skledo, prelijemo s solatnim prelivom in previdno premešamo.
4Preden jih postrežemo, jih hranimo v hladilniku. Tik preden jih damo na mizo, dodamo na majhne kocke narezan feta sir.