Zadiši po toplem in domačem, ko se v kuhinji razširi vonj pečenega krompirja s čebulo in slanino. Ta preprost recept ne le napolni prostor z nepozabno aromo, temveč tudi ustvari jed, ki bo zadovoljila vaš okus.
Kombinacija hrustljave zunanje plasti, nežnega krompirja, slastnih čebul in hrustljave slanine tvori okusno mešanico, ki bo v hipu postala priljubljena na vaši jedilni mizi.
Sestavine za pečen krompir s čebulo in s slanino
- 1 kg krompirja
- 150 g pancete
- 1 večja čebula
- 3 žlice olja
- malo sesekljanega kopra
- sol
- poper
Postopek
1Krompir operemo in neolupljenega kuhamo v slanem kropu okoli 20 minut (krompir je kuhan, ko vanj lahko zarinemo vilico ali nož). Odcedimo ga in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato ga olupimo in narežemo na kolobarje.
2Slanino narežemo na drobne kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo na drobno.
3V ponvi segrejemo olje in vanj damo kolobarje krompirja. Rjavo jih popečemo na spodnji strani, nato jih obrnemo s kuhalnico.
4H krompirju dodamo slanino in čebulo ter pražimo. Krompir zlatorjavo zapečemo, solimo, popramo, posujemo s koprom ter še vročega postrežemo.