Paradižnikova omaka z baziliko

Znam svetuje

Paradižnikova omaka z baziliko je klasična kombinacija okusov, ki so jo ljubili že naši predniki. Ta preprosta, a bogata omaka je srčika številnih italijanskih jedi, od špagetov do lazanj.

Sveži paradižniki, dišeča bazilika in pridih začimb ustvarjajo simfonijo okusov, ki bo obogatila vsako jed. Ne glede na to, ali ste začetnik v kuhanju ali izkušen kuhar, ta recept za paradižnikovo omako z baziliko bo hitro postal vaša najljubša izbira.

Sestavine za paradižnikovo omako z baziliko

  • paradižnik
  • sveža bazilika
  • česen
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Postopek

1Paradižnike operemo in po potrebi obrežemo in cele skuhamo v vreli vodi.

2Kuhane paradižnike olupimo in pretlačimo, da nastane kaša. Lahko jih tudi brez lupljenja zmiksamo s paličnim a bomo vseeno imeli koščke paradižnikove lupine in omaka bo bolj vodena.

3Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljan česen ter baziliko. Lahko pražimo cele liste ali nasekljane, kakor vam je ljubše. Dodamo sol in poper po okusu.

4Ko česen zadiši, dodamo paradižnikovo kašo in malce pokuhamo, da se vsi okusi zmešajo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite