Orehov pesto

Znam svetuje

Za malo drugaฤne testenine, kot smo jih vajeni, vam ponujamo recept za domaฤo orehovo omako. Orehov pesto s svojim intenzivnim a neลพnim okusom je enostaven za pripraviti, lahko ga uลพivamo tudi na rezinah sveลพega kruha z dobrim sirom.

Sestavine

  • 150 g orehov
  • 30 g pinjol
  • 40 g sveลพe naribanega parmezana
  • 40 g kruลกnih drobtin
  • 1 strok ฤesna
  • 150 ml mleka
  • sol
  • poper
  • ekstra deviลกko oljฤno olje po okusu

Priprava

1V loncu zavremo vodo in vanj stresemo orehova jedrca, pustimo nekaj minut, nato jih vzamemo iz kropa, poloลพimo na papirnato brisaฤko in orehe olupimo.

2Kruลกne drobtinice nekaj minut namakamo v mleku, nato jih oลพamemo, da iztisnemo odveฤno tekoฤino. ฤŒesen olupimo in odstranimo notranji kalฤek.

3V mikser damo olupljene orehe, pinjole, parmezan, ฤesen, ลกฤepec soli, namoฤene drobtinice in miksamo, da dobimo gladko pasto.

4Postopoma dolivamo oljฤno olje, dokler ne dobimo ลพeljene gostote naลกega pesta. Poskusimo ga, po potrebi dosolimo, popopramo, lahko dodamo ลกe malo parmezana, za blaลพji okus, pa del olja nadomestimo z mlekom.

5Priprava je tako konฤana, pesto pomeลกamo s testeninami in uลพivamo v odliฤnem kosilu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite