Musaka z jurčki

Znam svetuje

Jesenska musaka z nam najljubšimi gobami.

Sestavine

  • 5-6 srednje velikih krompirjev
  • 500 g svežih jurčkov
  • 3 stroki česna
  • sol po okusu
  • pest peteršilja
  • 3 žlice drobtin
  • 400 g mozzarele
  • 1,5 dcl vode
  • 1 jušna kocka (2 žlici domače vegete)
  • 50 g masla
  • 4 žlice oljčnega olja (lahko tudi navadno)
  • pest sira za pizzo (ni nujno)

Priprava

1Jurčke očistimo, operemo, narežemo na tanke lističe in odcedimo. Na vročem olju jih dobro prepražimo skupaj z enim strokom česna. Krompir olupimo, narežemo na 5 mm debele kolobarje. V slani vodi ga na pol skuhamo in odcedimo.

2Peteršilj in česen sesekljamo in ju zmešamo skupaj z drobtinami. Naoljimo pekač, velik cca 20 x 20 cm, in pričnemo s polaganjem krompirja, jurčkov in mozzarele. Ko končamo s sirom, nadaljujemo s krompirjem. Vsako plast jurčkov potresemo z mešanico česna, peteršilja in drobtin. Na koncu vse skupaj zalijemo z vodo, v kateri smo raztopili jušno kocko ali domačo vegeto.

3Potresemo še s koščki masla, pokrijemo (če nimamo pekača s pokrovko, lahko uporabimo alu folijo) in pečemo 20 min na 180 °C. Nato odkrijemo in pečemo še 15 min. Takrat lahko ljubitelji sira povrhu potresejo še sir za pizzo, ki se lepo zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite