Kitajsko zelje v sojini omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Za pripravo kitajskega zelja v sojini omaki smo resda uporabili kitajsko zelje, a zelje ima več oblik in velikosti – od dolgih, stisnjenih okroglih glav, do kratkih in čokatih, barve pa nihajo od bledozelene do rumenkaste in vijolične. Za to jed lahko vzamete tudi belo zelje ali katerokoli drugo zelenjavo z zelenimi listi.

Sestavine (za dve osebi)

  • 500 g kitajskega zelja, narezanega na 4 cm široke rezine
  • 1 žlica svetle sojine omake
  • 1 žlica temne sojine omake
  • 3 žlice drobno nasekljane mlade čebule
  • 1 žlica arašidovega olja ali olja s pekočo papriko
  • sol

Postopek

1V posodi z vrelo, osoljeno vodo za 5 minut oparimo zelje, ga dobro odcedimo in damo na topel servirni krožnik. Poškropimo ga s sojino omako in mlado čebulo.

2V voku ali ponvi za cvretje segrejemo olje in ga, ko je vrelo, polijemo po zelju. Postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -