Kislo zelje s podmetom in z ocvirki

Morda vas zanima

- Oglas -

Kislo zelje s podmetom in z ocvirki je jed, ki nas popelje nazaj v čase starih babic in njihovih tradicionalnih kuharskih veščin. Ta okusna jed je prava poslastica za vse ljubitelje klasičnih slovenskih okusov, saj združuje kislo zelje, ki je priljubljena sestavina naših jedi, s hrustljavimi podmeti in bogatimi ocvirki. Rezultat je jed, ki vas bo navdušila s svojim polnim okusom, bogato teksturo ter vonjem, ki vas bo povlekel nazaj v otroštvo.

V tem receptu bomo razkrili, kako pripraviti to slastno jed, korak za korakom. S sledenjem našim preprostim navodilom boste lahko pričarali okusno kislo zelje s podmetom in ocvirki kar v udobju svoje kuhinje. Pripravljeni ste na kulinarično potovanje nazaj v čas, zato si vzemite čas in se pripravite na pristno slovensko doživetje okusov.

Sestavine za kislo zelje s podmetom in z ocvirki

  • 1 kg kislega zelja
  • lovorov list
  • nekaj zrnc črnega popra
  • 1 žlica moke
  • čebula
  • 2 žlici ocvirkov
  • 1 žlica masti

Postopek

1Če je zelje preveč kislo, ga operemo pod mrzlo vodo. Nato zavremo v posodi vodo, ter ga damo kuhat skupaj z lovorovim listom in zrni popra. Kuha naj se pol ure.

2Ko je skuhano, odlijemo malo vode in dolijemo mrzlo. Po zelju popršimo žlico moke in zmešamo z vilicami.

3V ponvi segrejemo ocvirke ter na masti prepražimo še narezano čebulo in vse to dodamo zelju. Premešamo ter kuhamo še 15 minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad