Kislo zelje s podmetom in z ocvirki

Morda vas zanima

- Oglas -

Krepko kosilo, ki tekne skoraj vedno.

Sestavine

  • 1 kg kislega zelja
  • lovorov list
  • nekaj zrnc črnega popra
  • 1 žlica moke
  • čebula
  • 2 žlici ocvirkov
  • 1 žlica masti

Priprava

1Če je zelje preveč kislo, ga operemo pod mrzlo vodo. Nato zavremo v posodi vodo, ter ga damo kuhat skupaj z lovorovim listom in zrni popra. Kuha naj se pol ure.

2Ko je skuhano, odlijemo malo vode in dolijemo mrzlo. Po zelju popršimo žlico moke in zmešamo z vilicami.

3V ponvi segrejemo ocvirke ter na masti prepražimo še narezano čebulo in vse to dodamo zelju. Premešamo ter kuhamo še 15 minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -