Ko si želite v čim krajšem času pripraviti nekaj okusnega, je ta hitra musaka iz zelenjave in mesa nekaj takšnega. Mesa vam ni potrebno termično obdelati, zelenjavo za musako pa izmerite po svoji želji.
Sestavine
- 5 strokov česna
- 2 manjši bučki
- 4 krompirji
- 300 g mlete govedine
- 2 jajca
- 1 dcl mleka
- 2 žlici grškega jogurta
- olje
- sol, poper, rožmarin, origano
Postopek
1Zelenjavo operemo in narežemo na kocke. Ognjevarno posodo namažemo z maslom in po njej enakomerno razporedimo zelenjavo. Meso začinimo in prav tako enakomerno razporedimo po zelenjavi. Malo pooljimo.
2Jajci razžvrkljamo, dodamo mleko in jogurt ter prelijemo po zelenjavi in mesu.
3Pečemo v pečici na 200 stopinj Celzija. Musaka je pripravljena, ko tekočina izpari in po vrhu nastane rumena skorjica, kar traja približno 60 minut.
4Ko je jed pečena, pečico izključimo, musako pa še 15 minut pustimo v pečici.