Hitra musaka

Znam svetuje

Ko si ลพelite v ฤim krajลกem ฤasu pripraviti nekaj okusnega, je ta hitra musaka iz zelenjave in mesa nekaj takลกnega. Mesa vam ni potrebno termiฤno obdelati, zelenjavo za musako pa izmerite po svoji ลพelji.

Sestavine

  • 5 strokov ฤesna
  • 2 manjลกi buฤki
  • 4 krompirji
  • 300 g mlete govedine
  • 2 jajca
  • 1 dcl mleka
  • 2 ลพlici grลกkega jogurta
  • olje
  • sol, poper, roลพmarin, origano

Postopek

1Zelenjavo operemo in nareลพemo na kocke. Ognjevarno posodo namaลพemo z maslom in po njej enakomerno razporedimo zelenjavo. Meso zaฤinimo in prav tako enakomerno razporedimo po zelenjavi. Malo pooljimo.

2Jajci razลพvrkljamo, dodamo mleko in jogurt ter prelijemo po zelenjavi in mesu.

3Peฤemo v peฤici na 200 stopinj Celzija. Musaka je pripravljena, ko tekoฤina izpari in po vrhu nastane rumena skorjica, kar traja pribliลพno 60 minut.

4Ko je jed peฤena, peฤico izkljuฤimo, musako pa ลกe 15 minut pustimo v peฤici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite