Gobova pašteta

Znam svetuje

Doma narejena pašteta iz gob je prava specialiteta.

Sestavine

  • 1/2 kg jurčkov (ali katerih drugih užitnih gob)
  • 350 g puranjih jetrc
  • 2 srednji čebuli
  • 4 stroki česna
  • maslo za praženje
  • peteršilj
  • mleta sladka paprika
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica gorčice
  • sol
  • poper

Priprava

1Na maslu prepražimo narezano čebulo in česen. Pustimo, da se ohladi.

2Posebej prepražimo drobno narezana jetrca. Ne solimo, da ne postanejo gumijaste, in jih ohladite. Jurčke operemo, očistimo s krtačko, narežemo na rezine in jih samo zavremo. Potem jih dodatno še malo popražimo na maslu. Ravno tako jih ohladimo.

3Ko so vse sestavine dobro ohlajene, jim dodamo sol in začimbe po okusu, majonezo in gorčico, ter vse skupaj dobro zmiksamo. Po potrebi dodamo olivno olje za boljšo mazavost.

4Pašteto hranite v zaprtih steklenih kozarčkih v hladilniku največ tri dni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite