Domači rezanci

Znam svetuje

Domače rezance za juho lahko naredimo sami doma. Potrebujemo le moko, jajca in olje.

Sestavine

  • 200 g mešane moke (1/2 ostre, 1/2 gladke)
  • 2 jajci
  • žlica olja

Postopek

1V skledo damo moko, naredimo jamico na sredini, v katero damo jajci in olje ter zamesimo gladko testo.

2Testo razvaljamo čim tanjše, malo pustimo, da se posuši ter ga prerežemo na štiri enake dele, ki jih naložimo enega na drugega in zavijemo v zavitek.

3Z ostrim nožem ga narežemo tanke rezance. Rezance lahko takoj zakuhamo v juho ali pa jih posušimo na prtičku in jih shranimo za pozneje. Kuhamo jih približno 5 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite