Domači krutoni

Znam svetuje

Med idejami, kako uporabiti star kruh, so krutoni. Uporabni in slastni so na solatah ali v zelenjavnih in govejih juhah. Uporabimo lahko kateri koli kruh, z ali brez skorje, lažje pa jih naredimo s starim kot svežim kruhom. Lahko jim dodajamo različne začimbe, spečemo na maslu ali oljčnemu olju, v pečici ali na ponvi – vedno bodo dobri.

Sestavine za domače krutone

  • 3 debelejše rezine kruha
  • 3 žlice oljčnega olja
  • groba sol po okusu

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem.

2Kruhove rezine narežemo na enakomerno velike kocke in jih v skledi premešamo z oljem in soljo.

3Razporedimo jih po peki papirju tako, da se ne prekrivajo in pekač potisnemo v pečico.

4Pečemo 5 minut, jih obrnemo in pečemo še 3-4 minute, da se z vseh strani lepo, zlato rjavo zapečejo.

5Če se nam ne ljubi prižigati pečice, ponev namastimo z žlico olja ali masla in jo segrejemo. Vanjo stresemo pripravljene kruhove kocke, eno plast naenkrat. Ob stalnem mešanju jih pražimo približno 5 minut, da se z vseh strani lepo, hrustljavo zapečejo.

6Pečene ohladimo in shranimo v neprodušno posodo, da se ne navzamejo vlage. Najbolje je, če jih pripravljamo sproti in uporabimo sveže pečene.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite