Vložena rdeča paprika s česnom je ne samo okusen kulinarični užitek, temveč tudi zdrava in vsestranska jed, ki jo lahko dodate številnim jedem. Spodaj si preberite nekaj razlogov, zakaj bi morali poskusiti to čudovito kombinacijo.
Sestavine za vloženo papriko s česnom
- 1 kg rdečih paprik
- 6 strokov česna
- 1 žlica soli
- 1 žlička sladkorja
- 2 žlici kisa
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čajna žlička mletega popra
Postopek
1Rdeče paprike operite, odstranite peclje in semena ter jih narežite na tanke trakove ali kose po želji. Stroke česna olupite in nasekljajte na drobno.
2V veliki posodi zmešajte narezane paprike, nasekljan česen, sol, sladkor, kis, oljčno olje in mleti poper. Vse sestavine dobro premešajte.
3Mešanico prenesite v sterilizirane kozarce za vlaganje. Pazite, da zrak ne ostane ujet med paprikami. Lahko uporabite hladno metodo vlaganja ali vročo metodo, odvisno od vaše preference.
4Kozarce dobro zaprite s pokrovčki. Vložene rdeče paprike shranite na hladnem in temnem mestu ter pustite, da se okusi prepojijo vsaj nekaj dni, še bolje pa nekaj tednov.