Vložena koleraba

Znam svetuje

Kolerabo lahko vložite za ozimnico, da jo boste lahko uporabljali pozimi v juhah, solatah ali drugih jedeh. Tukaj je enostaven recept za vlaganje kolerabe.

Sestavine za vloženo kolerabo

  • koleraba
  • kis
  • voda
  • sol
  • sladkor
  • začimbe po želji (npr. poper, lovorjev list, česen, gorčica, kumina)

Postopek

1Kolerabo olupite in narežite na koščke ali tanke rezine.

2V velikem loncu zavrite en del kisa, tri dele vode, eno žlico soli in eno žlico sladkorja. Dodajte začimbe po želji.

3Dodajte narezano kolerabo v vrelo mešanico in kuhajte 5-10 minut, odvisno od debeline koščkov kolerabe.

4Odstranite lonček s toplote in pustite, da se koleraba ohladi v tekočini za vlaganje.

5Ko se koleraba ohladi, jo odcedite in razporedite v kozarce za vlaganje.

6Tekočino za vlaganje ponovno zavrite in jo prelijte preko kolerabe v kozarcih, tako da se vsa koleraba popolnoma pokrije.

7Kozarce zaprite in jih shranite na hladnem in suhem mestu. Koleraba bo pripravljena za uporabo v 2-3 tednih.

Nasvet

Če želite shraniti kolerabo za daljši čas, jo lahko vložite s postopkom vrenja in sterilizacije, da se uničijo vsi mikrobi in zagotovi dolgotrajna hramba.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite