Vložena cvetača v oljčnem olju

Znam svetuje

Vložena cvetača v oljčnem olju je odličen način shranjevanja domače zelenjave.

Sestavine

  • 5 glav cvetače
  • 5 strokov česna
  • 2 l kisa za vlaganje
  • 6 l vode
  • sol
  • poper (v zrnju)
  • oljčno olje
  • limona

Postopek

1V večji posodi zmešamo 3/4 vode in 1/4 kisa, zavremo ter skuhamo cvetačo in česen. Cvetača naj bo mehka, a naj ne razpada.

2Cvetačo odcedimo, solimo in na kuhinjski krpi posušimo. Najbolje kar čez noč.

3Kozarce za vlaganje v pečici segrejemo in jih nato vroče napolnimo s cvetačo, poprom in rezino limone. Vse skupaj zalijemo z oljčnim oljem, dobro zapremo, malo pretresemo in hranimo v temnem prostoru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite