Vložen česen je odličen način, kako shraniti česen za ozimnico, in tudi zelo slasten način, kako ponuditi česen kot prilogo, le brez značilnega ostrega okusa. Verjemite, da bo tako vložen všeč vsem.
Sestavine za vložen česen
- 15 neolupljenih strokov česna
- 2 klinčka
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlička koriandrovih semen
- 1 žlička zrnc črnega popra
- oljčno olje
- sol
Postopek
1V kozico stresemo neolupljene stroke česna, dodamo sol in začimbe in prelijemo z oljem.
2Pražimo 45 minut na zelo majhnem ognju. Česen v kozici pustimo, da se ohladi, nato ga z začimbami vred stresemo v majhen kozarec za vlaganje in kozarec dobro zapremo.
3Pazimo, da je česen popolnoma prekrit z oljem – če ga je premalo, ga dolijemo. Tako pripravljen česen zdrži 3 mesece.