Čebulna marmelada je svilnate strukture in bogatega okusa. Lahko je namaz ali priloga.
Sestavine
- 4 velike rdeče čebule
- 5 žlic oljčnega olja
- približno 3 dl rdečega vina
- 4 žlice rdečega vinskega kisa
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1/2 žličke soli
- poper
Postopek
1Čebulo nasekljamo in jo na oljčnem olju prepražimo. Čebula naj upade in se rahlo obarva.
2Dodamo sol in na znižani temperaturi čebulo pražimo še 10 minut.
3Čebulo še naprej pražimo zelo počasi in dodamo sladkor ter poper po okusu. Pražimo še 10 minut in pazimo, da čebula ostaja vlažna.
4Vse skupaj preložimo v večjo posodo in dodamo vino ter vinski kis. Posodo na pol pokrijemo in kuhamo oziroma dušimo še približno eno uro.
5Čiste kozarce napolnimo s še vročo marmelado, dobro zapremo, obrnemo na glavo in pokrijemo z odejo, da se počasi ohlajajo.
[…] Čebulna marmelada […]