Akacijeva marmelada z jagodami

Znam svetuje

Akacijeva marmelada z jagodami, ne presladka, z okusom po jagodah in vonjem po akaciji je ta marmelada res ena boljลกih spomladanskih marmelad.

Sestavine za akacijevo marmelado z jagodami

  • 1 kg jagod
  • 300 g sladkorja
  • 20-30 grozdov akacijevih cvetov
  • 2 neลกkropljeni limoni – lupinica in sok

Postopek

1Jagode operemo, jim oฤistimo peclje in trde zelene dele ter nareลพemo na majhne koลกฤke.

2Potresemo s sladkorjem, premeลกamo, pokrijemo in pustimo poฤivati nekaj ur, lahko tudi ฤez noฤ.

3Akacijeve cvetove osmukamo in jim odstranimo tudi ฤaลกice, da nam ostanejo samo beli cvetovi. Te nabirajte na neonesnaลพenih mestih in nabirajte mlade, komaj odprte cvetove. Ti imajo najveฤ okusa.

4Jagode s sladkorjem postavimo na ogenj, pustimo, da zavre in ob stalnem meลกanju na visoki temperaturi vremo 20 minut. Sproti pobiramo peno, ki se nabira na vrhu marmelade.

5Po 20 minutah dodamo sok ene limone, naribano lupinico dveh limon in akacijeve cvetove.

6Pogosto meลกamo in kuhamo ลกe 10-15 minut, da se marmelada zgosti. Kanemo kapljico marmelade na ohlajen kroลพnik, ga nagnemo in marmelada se mora poฤasi cediti – ฤe prehitro steฤe, podaljลกajte kuhanje.

7Vroฤo marmelado nalijemo v ฤiste, sterilizirane kozarฤke, takoj zapremo in jih pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se poฤasi ohlajajo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite