Akacijeva marmelada z jagodami

Znam svetuje

Akacijeva marmelada z jagodami, ne presladka, z okusom po jagodah in vonjem po akaciji je ta marmelada res ena boljših spomladanskih marmelad.

Sestavine za akacijevo marmelado z jagodami

  • 1 kg jagod
  • 300 g sladkorja
  • 20-30 grozdov akacijevih cvetov
  • 2 neškropljeni limoni – lupinica in sok

Postopek

1Jagode operemo, jim očistimo peclje in trde zelene dele ter narežemo na majhne koščke.

2Potresemo s sladkorjem, premešamo, pokrijemo in pustimo počivati nekaj ur, lahko tudi čez noč.

3Akacijeve cvetove osmukamo in jim odstranimo tudi čašice, da nam ostanejo samo beli cvetovi. Te nabirajte na neonesnaženih mestih in nabirajte mlade, komaj odprte cvetove. Ti imajo največ okusa.

4Jagode s sladkorjem postavimo na ogenj, pustimo, da zavre in ob stalnem mešanju na visoki temperaturi vremo 20 minut. Sproti pobiramo peno, ki se nabira na vrhu marmelade.

5Po 20 minutah dodamo sok ene limone, naribano lupinico dveh limon in akacijeve cvetove.

6Pogosto mešamo in kuhamo še 10-15 minut, da se marmelada zgosti. Kanemo kapljico marmelade na ohlajen krožnik, ga nagnemo in marmelada se mora počasi cediti – če prehitro steče, podaljšajte kuhanje.

7Vročo marmelado nalijemo v čiste, sterilizirane kozarčke, takoj zapremo in jih pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se počasi ohlajajo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite