Sirup iz kutin

Znam svetuje

ฤŒe imate sreฤo in v pozni jeseni dobite kutine, iz njih pripravite okusen sirup iz kutin. Kutine so ลพe nekoliko pozabljen sadeลพ, ki pa zaradi svojih pozitivnih lastnosti vse bolj pridobiva na priljubljenosti. Z njimi lahko v razliฤnih sladicah nadomestimo jabolka in tudi marmelade. Bodite prepriฤani, da vas bo sirup iz kutin razveseljeval ฤez zimo.

Sestavine za sirup iz kutin

  • 1,5 kg kutin
  • 1 neลกkropljena limona in lupinica
  • 900 g sladkorja
  • 2 l vode โ€“ pribliลพno

Postopek

1V veฤjo posodo damo 1 liter vode, limonin sok, limonino lupinico in 100 g sladkorja.

2Kutine dobro operemo, nareลพemo na ฤetrtinke in jih sproti dajemo v vodo z limono, da ne oksidirajo.

3Na zmerni temperaturi jih poฤasi duลกimo eno uro, dokler se kutine popolnoma ne zmehฤajo. ฤŒe nam med kuhanjem povre preveฤ tekoฤino, jo dodamo.

4Kuhane pustimo, da se ohladijo, nato kutine stresemo na cedilo, ki ga pokrijemo z gazo in prestreลพemo vodo, v kateri so se kuhale. Iz kutin, s pomoฤjo gaze, dobro iztisnemo ves sok in ga zlijemo v lonec z vodo, v kateri so se kuhale. Odstranimo tudi limonine olupke.

5Prilijemo ลกe liter vode, preostali sladkor, zavremo in pri visoki temperaturi vremo 5 minut.

6ล e vroฤ sirup prelijemo v ฤiste in sterilizirane steklenice, zapremo in pokrijemo s krpo, da se poฤasi ohladi.

7Tako pripravljen sirup lahko uporabljamo vso zimo. Odliฤen je v ฤaju, z njim lahko prelijemo sladoled ali sadno pecivo, lahko pa ga enostavno razredฤimo z vodo ter uลพivamo v ฤudovitem okusu in aromi kutinovega sirupa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite