Topla zimska pijača, ki nas prijetno pogreje.
Sestavine za punč rum s črnim vinom
- 3 vrečki poljubnega sadnega čaja (na primer jagoda)
- 6 dcl vrele vode
- 2 dcl črnega vina (refošk)
- 0,5 dcl ruma
- 1 večja pomaranča
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 cimetova palčka ali poravnana žlička mletega cimeta
- 2 zvezdnata janeža
- 10 klinčkov
- noževa konica muškatnega oreščka
Postopek
1V posodo, v kateri bomo kuhali punč, nalijemo vrelo vodo in vanjo za 10 minut namočimo čajne vrečke. Pomarančo opremo in ji odrežemo 4 kolobarje, iz ostale iztisnemo sok.
2Čajne vrečke odstranimo in dodamo vse ostale sestavine, tudi pomarančni sok. Na zmernem ognju kuhamo, da se segreje, ni pa potrebno, da zavre. Namesto sladkorja lahko uporabimo med, vendar ga v pijačo vmešamo na koncu.
3Kolobarje pomaranče damo v skodelice in prelijemo s punčem. Dosladkamo po želji in okusu, če nam katera začimba ni všeč, jo lahko izpustimo.