ฤe ni malinovca, si ga paฤ ponaredimo. Kako? V spodnjem receptu.
Sestavine
- 2 kg rdeฤe pese
- 3 litre vode
- 3 kg sladkorja
- 60 g citronke
- 10 ml malininega ekstrakta
Priprava
1Rdeฤo peso operemo, olupimo in nareลพemo na rezine. Kuhamo jo 45 minut na zmerni temperaturi, naj ne vre prekomerno.
2Kuhano peso precedimo in tekoฤini dodamo sladkor, citronko in ekstrakt maline. Ob obฤasnem meลกanju kuhajmo ลกe toliko ฤasa, da se sladkor stopi. ล e vroฤ sirup prelijemo v sterilne steklenice in jih pokrijemo s sterilnimi pokrovฤki. Pustimo, da se ohladi.
3Kuhana pesa, ki je ostala, bo odliฤna, ฤe jo popeฤete v peฤici, seveda z dodatkom pravih zaฤimb.