Napitek za potenco – Ciganska viagra

Znam svetuje

Napitek za potenco – Ciganska viagra je starodavni ciganski napitek, ki poveฤa, podaljลกa ali povrne potenco. Je nenevarno ter naravno poลพivilo, ki je, priฤujoฤ po ustnem izroฤilu, ลพe marsikoga presenetilo s svojimi moฤnimi uฤinki. Za pripravo te so potrebne le ลกtiri sestavine.

Sestavine za cigansko viagro

  • 2 dcl kravjega mleka,
  • dva ali trije rumenjaki,
  • 1 ลพliฤka cvetnega prahu,
  • 1 ลพliฤka medu.

Postopek

Uporabiti je potrebno ลพivila najboljลกe kakovosti in po moลพnosti naravna. Nekateri pa celo priporoฤajo, naj bo mleko surovo in toplo. Meลกanico naลกtetih sestavin je potrebno piti vsako jutro od dveh tednov do dveh mesecev. Zakaj naj bi prav te sestavine pomagale, si preberite v nadaljevanju ฤlanka v katerem razฤlenimo vsako sestavino posebej.

Pomen sestavin

Mleko

Kravje mleko je prevladujoฤa vrsta mleka na svetu in predstavlja 83% celotne proizvodnje. Mleko je del prehrane pribliลพno 6 milijard ljudi na svetu. Je odliฤen vir energije, beljakovin, aminokislin, pa tudi mineralov in vitaminov. Vsebnost hranil v mleku je ลกiroka in jo lahko razdelimo v veฤ kategorij.

  • Beljakovine โ€“ sirotka in kazein
  • Ogljikovi hidrati โ€“ veฤinoma laktoza
  • Maลกฤobe โ€“ vkljuฤno z mono- in polinenasiฤenimi maลกฤobami (omega-3 in -6 maลกฤobne kisline)
  • Vitamini โ€“ A, D, E, K, B1, B2, B3, B6, B12, folna in pantotenska kislina, betain in holin
  • Minerali โ€“ kalcij, magnezij, fosfor, kalij, natrij, cink, selen, ลพelezo

Ena kljuฤnih prednosti uลพivanja mleka je povezana z zdravjem kosti. To je posledica vsebnosti kalcija, vitaminov D in K, kalija, fosforja in beljakovin. V kosteh in zobeh imamo do 99% kalcija. Vsebnost kalcija v prehrani je za otroke pomembna za razvoj, gostoto in trdnost kosti, pa tudi za prepreฤevanje izgube kosti pri starejลกih. Poleg tega ลกtudije kaลพejo, da je uลพivanje mleka povezano s prepreฤevanjem parodontalnih bolezni.

Uลพivanje mleka in mleฤnih izdelkov ni pomembno le za kosti, ampak zaradi vsebnosti kalija pomembno tudi za srce. Veฤji vnos kalija in hkrati zmanjลกanje natrija lahko zniลพa krvni tlak. Vendar je treba mleko piti zmerno, ker vsebuje tudi holesterol in nasiฤene maลกฤobe.

Mleko pomaga tudi pri depresiji. Seveda ni zdravilo za vse. Po drugi strani pa drลพi, da dovolj vitamina D pozitivno vpliva na proizvodnjo serotonina, kar vpliva tudi npr. na ฤlovekovo razpoloลพenje. Zdi se, da je obogatitev zdravljenja depresije z vitaminom D pri ljudeh s pomanjkanjem vitamina D potencialna korist.

Rumenjak

Jajฤne rumenjake se je vฤasih odsvetovalo, ker vsebujejo veliko holesterola. Celo zdravniki so vฤasih menili, da je bolje, da njihovo uลพivanje omejijo tisti, ki imajo poviลกan holesterol, krvni tlak ali bolezni srca. Toda ลกtudije, ki so rumenjake raziskovale, so kasneje ugotovile, da na raven holesterola v krvi ne vpliva toliko hrana, ki holesterol vsebuje, kot drugi dejavniki, kot je celoten naฤin prehranjevanja ali denimo naลกe delovanje hormonov.

Kot beljaki imajo tudi rumenjaki veliko beljakovin, vitaminov in mineralov, ki nam koristijo. Medicinski portal Medical News Today naลกteva naslednje blagodejne uฤinke na zdravje, ki naj bi jih imel rumenjak:

  • boljลกe delovanje imunskega sistema,
  • pozitiven uฤinek na zdravje oฤi, zmanjลกanje tveganja za bolezni oฤi,
  • izboljลกanje zdravja kosti,
  • boljลกa kri,
  • bolj zdrava presnova, ลกe posebej presnova maลกฤob in beljakovin,
  • pozitiven uฤinek na zdravje celic,
  • boljลกe zdravje srca in oลพilja,
  • bolj zdrav krvni tlak,
  • bolj zdrava koลพa in lasje,
  • boljลกe zdravje mehurja in ฤrevesja,
  • boljลกa absorpcija hranil med prebavo,
  • boljลกe delovanje ลพivฤnih prenaลกalcev,
  • boljลกe zdravje moลพganov,
  • zmanjลกano tveganje za ledviฤne kamne,
  • manj vnetij v telesu.

Med

Med vsebuje pribliลพno 200 razliฤnih snovi. V glavnem je koncentrirana vodna raztopina ogljikovih hidratov, pri ฤemer je najveฤ fruktoze in glukoze, ki za ฤloveka predstavljata dober vir energije. Povpreฤna energijska vrednost medu je 321,4 kcal/100 g. 

Poleg tega da je med dober vir energije, vsebuje tudi beljakovine, encime, organske kisline, aminokisline, maลกฤobe, vitamine, minerale (ลพelezo, magnezij, mangan, kalij, fosfor, kalcij, natrij, baker in cink) ter fenolne snovi (flavonoidi, fenolne kisline), ki spadajo med antioksidante. Antioksidanti naj bi prepreฤevali nastanek rakavih obolenj, raznih vnetij, preventivno naj bi delovali pred procesi staranja.

Med lahko uลพivamo raztopljen v vodi, ฤaju ali kavi. Z njim nikoli ne sladimo tekoฤine, katere temperatura je veฤ kot 40 ยฐC. Lahko ga primeลกamo razliฤnim napitkom ali jedem, npr. ฤaju, mleku, pecivu, jogurtu, kislemu mleku, naravnim sokovom โ€ฆ Tudi turลกko kavo lahko osladimo z medom. V naลกi prehrani lahko popolnoma nadomesti konzumni sladkor, saj poleg sladkorjev vsebuje veฤ bioaktivnih snovi, ki jih potrebuje naลก organizem. K razliฤnim jedem (omakam, zelenjavi, mesnim jedem), ki jih peฤemo ali kuhamo, ga dodamo predvsem zato, da bi dobile posebno aromo.

  • Med se uporablja brez predhodne obdelave, predstavlja hiter izvor energije brez obremenitve organizma.
  • Med, ki ga dodamo v ลพivilo (hrano ali pijaฤo) daje jedi svojo aromo, ki je odvisna od vrste medu.
  • Temni medi (kostanjev, gozdni, smrekov, hojev) sodijo v medenjake in moฤnejลกe jedi, svetli medi (cvetliฤni, akacijev) pa v neลพnejลกe pecivo, k mandljem, leลกnikom, marcipanu ter v zavitke in sadne solate.
  • Zaradi visoke vsebnosti fruktoze je med slajลกi od belega sladkorja.
  • ฤŒe pri peki uporabljate recepte za beli sladkor: vzemite nekaj manjลกo koliฤino medu, kot je predpisana koliฤina sladkorja ter uporabite za petino teลพe dodanega medu manj tekoฤine.
  • Med veลพe in zadrลพi vlago, zato bo medeno pecivo dolgo ฤasa ostalo sveลพe.
  • Sveลพ med ima podobno antioksidativno uฤinkovitost kot nekatero sadje in zelenjava.
  • Od slovenskih medov imajo najviลกjo antioksidativno uฤinkovitost hojev med, sledijo smrekov, gozdni, kostanjev, cvetliฤni, lipov in nazadnje akacijev.
  • Med deluje protibakterijsko: njegov pH je rahlo kisel (med 3,2 do 4,5,), vsebuje malo vode in veliko sladkorjev ter nekatere snovi s protibakterijskim delovanjem. 
  • Uporaben je pri celjenju ran, saj vsebuje snovi, ki prepreฤujejo infekcijo, hkrati pa spodbujajo hitrejลกe celjenje rane. 

Cvetni prah

Cvetni prah imenujemo z drugo besedo tudi pelod. Ali ste mogoฤe vedeli, da mora ฤebela za 1 g cvetnega prahu obleteti 50 cvetov?

Cvetni prah so v resnici moลกke spolne oplojevalne celice rastlin cvetnic, kar pomeni, da ga najdemo na vsaki cvetoฤi rastlinski vrsti. Njegov pomen je zelo velik, je namreฤ osnova za spolno razmnoลพevanje rastlin. Zrnca cvetnega prahu se razlikujejo. To opazimo po barvi, velikosti in obliki. Vzrok za to so razliฤne rastline. 

Glede na pridobivanje loฤimo dve vrsti cvetnega prahu, osmukani in izkopani cvetni prah. V ฤebelarstvu Kapun pridobivamo osmukanega s ฤebelarskim pripomoฤkom, ki mu pravimo osmukalnik. Le ta se namesti pred vhode v ฤebelje panje. ฤŒebelje telo je pokrito z drobnimi dlaฤicami, zato se jim cvetni prah pri letanju s cveta na cvet oprime teh dlaฤic. Prav na omenjen  naฤin pa ฤebele prenaลกajo pelod med razliฤnimi rastlinami. Temu pravimo opraลกevanje in od njega je odvisna ena tretjina vse pridelane hrane na svetu. Tako, da lahko reฤemo: ยปHvala ฤebele!ยซ ฤŒebele ga skladiลกฤijo na zadnjih nogicah telesa, kjer se nahaja mesto za zbiranje cvetnega prahu, ki se imenuje koลกek. Vlaลพijo ga s slino in ko priletijo pred vhod v ฤebelji panj, ga osmukajo iz njihovih nogic v osmukalnik. Sestava cvetnega prahu se lahko spreminja, saj ga ฤebele premeลกajo z nektarjem, medom v celicah in raznimi encimi ลพlez. Naj omenimo, da cvetni prah, ki je roฤno nabran, ni ฤebelji pridelek in nima nobene vrednosti kot ลพivilo.

Cvetni prah je eno najbolj hranljivih ลพivil, saj vsebuje idealno razmerje hranljivih snovi, ki jih ฤloveลกko telo potrebuje za ohranjanje in izboljลกanje zdravja ter za krepitev imunskega sistema. Za ฤloveka je pomemben vir vitaminov, mineralov, beljakovin, aminokislin, hormonov, encimov, maลกฤob in naravnih antibiotikov. Veliko strokovnih virov iz Slovenije in tujine navaja ogromno pozitivnih uฤinkov cvetnega prahu na ฤloveลกko telo. Uลพivanje cvetnega prahu dokazano  vpliva na izboljลกanje stanja pri slabokrvnosti, arteriosklerozi, osteoporozi in celo proti alergijam

Cvetni prah vsebuje  enostavne sladkorje, beljakovine, esencialne aminokisline, nasiฤene in nenasiฤene maลกฤobne kisline, vitamine, flavonoide, fitosterole, pigmente in prehranske vlaknine. Zaradi svoje hranilne sestave krepi imunski sistem, omogoฤa premagovati stres in izboljลกati razpoloลพenje. 30 g cvetnega prahu vsebuje toliko aminokislin kot 7 jajc, kar je neverjetno. Pomaga tudi pri ureditvi prebave, saj vsebuje encime, ki sodelujejo v razliฤnih procesih v naลกem telesu in spodbujajo, da naลกe telo iz zauลพite hrane izvleฤe vsa potrebna hranila.

Cvetni prah daje telesu tudi energijo, poveฤuje naลกo vzdrลพljivost in pomaga, da nismo ves ฤas utrujeni, ker vsebuje kakovostne ogljikove hidrate in beljakovine.

Naฤin, kako uลพivamo cvetni prah, se seveda razlikuje od okusa vsakega posameznika. Najbolj pomembno pri tem je, da za uลพivanje izberemo ฤim bolj sveลพega, primerno hranjenega in pridobljenega v domaฤem, lokalnem okolju. Priporoฤa se uลพivanje 30 g do 40 g cvetnega prahu na dan, na teลกฤe in zveฤer. Lahko se zauลพije na suho, vendar ga v tem primeru dobro preลพveฤite in pomeลกajte s slino. Priporoฤljivo ga je pred zauลพitjem namoฤiti v kozarec vode, jogurta ali v ลพliฤko medu, saj se na ta naฤin zrnca cvetnega prahu v tekoฤini razpustijo in tako postanejo laลพje prebavljiva, poleg tega pa se bioaktivne snovi, ki jih cvetni prah vsebuje, laลพje vsrkajo v krvni obtok. Priporoฤamo, da sveลพega hranite v zamrzovalniku, posuลกenega pa v hladilniku.

Ne matematiฤna potenca

Spolnost je pomemben del naลกega ลพivljenja. Vpliva na naลกe poฤutje in zdravje, na odnose med partnerjema in posredno tudi na naลกe odnose v druลพini, med prijatelji in v sluลพbi. Ko se staramo, se spreminja tudi naลกa spolna aktivnost. Spolnost v starosti ni enaka kot v dvajsetih letih, ko smo fiziฤno najmoฤnejลกi, vendar nas ลกe vedno lahko izpopolnjuje.

Motnja erekcije je lahko posledica razliฤnih vzrokov, ki jih v grobem loฤimo na organske in psihiฤne. Prevladujejo organski vzroki, ki so lahko povezani z nekaterimi kroniฤnimi boleznimi, okvarami pri poลกiljanju ลพivฤnih signalov ali motenim delovanjem hormonov, lahko pa so tudi posledica delovanja nekaterih zdravil.

Motnja erekcije je simptom in ne bolezen. Lahko je zgodnji kazalec in opozorilni znak srฤno-ลพilne bolezni. Veliko kroniฤnih bolezni je povezanih z okvarami ลพilja, npr. zviลกan krvni tlak (hipertenzija), sladkorna bolezen, zveฤana koncentracija maลกฤob v krvi (hiperlipidemija), bolezni srca in oลพilja.

Nezdrav naฤin ลพivljenja, kajenje in kroniฤne bolezni ter z njimi povezane teลพave stanje ลกe bistveno poslabลกajo. Posledice okvarjenega ลพilja se lahko kaลพejo kot zmanjลกan pretok krvi v penis ali poveฤan odtok iz njega โ€“ rezultat je lahko v obeh primerih slabลกa in/ali ฤasovno krajลกa otrdelost spolnega uda.

Psihiฤni vzroki za motnjo erekcije so redkejลกi in nanje obiฤajno pomislimo takrat, ko so pri posamezniku prisotne normalne noฤne ali jutranje erekcije ali normalne erekcije med samozadovoljevanjem.

Vzroki za motnje so zelo razliฤni in jih v grobem lahko razdelimo na ti dve skupini.

Dobra novica torej je, da so motnje erekcije veฤinoma organskega izvora, ki smo jim lahko kos s pravilno prehrano. Med, mleko, rumenjaki ter cvetni prah so torej idealna kombinacija, ki okrepi telo in duha. Tako vam za skok med rjuhe preostane samo ลกe bujna domiลกljija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite