Aronija v likerju ohrani veฤino svojih zdravilnih lastnosti, saj likerjev ne kuhamo in tako ne uniฤujemo vitaminov. Vendar likerje pijmo zmerno, ohranimo mejo 0,3 dl na dan, saj vsebujejo precej alkohola. Bolje je tudi, da jagode nabiramo po prvi zmrzali, tako bo liker ลกe okusnejลกi.
Sestavine za liker iz aronije z limono
- 0,5 kg aronije
- 0,5 l vodke
- sok treh limon
- 250 g sladkorja
Postopek
1Aronijo dobro operemo, oฤistimo in posuลกimo. Pretresemo jih v steklen kozarec ali steklenico s ลกirokim vratom.
2Dodamo sladkor, limonin sok in prelijemo z vodko. Temeljito premeลกamo in kozarec dobro zapremo.
3Za tri tedne ga postavimo v temen prostor. Vmes ga veฤkrat pretresemo. Po treh tednih ga precedimo skozi gazo in dobro iztisnemo ves sok.
4Prelijemo ga v manjลกe stekleniฤke in ne pozabimo, da je liker iz aronije in limone tudi izvirno boลพiฤno darilo.