Bezgov sirup z medom

Znam svetuje

Ko se narava prebudi in nas razveseli z bogatim cvetenjem bezga, je ฤas, da izkoristimo to priloลพnost in pripravimo domaฤ bezgov sirup. Bezgov sirup je osveลพujoฤa pijaฤa, ki je zaradi svoje edinstvene arome in zdravilnih lastnosti priljubljena v ลกtevilnih drลพavah.

ฤŒeprav je klasiฤen bezgov sirup odliฤen sam po sebi, pa mu lahko z dodatkom medu dodamo ลกe dodaten okus in zdravilne lastnosti. Med deluje kot naravno sladilo, hkrati pa pomaga pri uravnavanju prebave, izboljลกuje odpornost in ima protivnetne lastnosti.

Priprava bezgovega sirupa z medom je preprosta in ne zahteva veliko sestavin. V tem receptu boste spoznali korake, kako ga pripraviti doma. Naj vaลก dom zadiลกi po bezgu in medu!

Sestavine za bezgov sirup z medom

  • 30 bezgovih cvetov
  • 3 litre vode
  • 3 kg sladkorja
  • 3 limone
  • 500 g medu
  • 50 g citronske kisline

Postopek

1Bezgove cvetove neลพno otresite, da odstranite morebitne ลพuลพelke, in jih poloลพite v veliko posodo.

2Limone operite pod toplo vodo, nareลพite na tanke rezine in jih dodajte k cvetovom.

3V velikem loncu zavrite vodo in sladkor, meลกajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nato odstavite z ognja in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

4Ko se sladkorna raztopina ohladi, jo prelijte ฤez bezgove cvetove in limone. Dodajte citronsko kislino.

5Posodo pokrijte s ฤisto krpo in pustite, da meลกanica stoji na hladnem in temnem mestu 3 do 4 dni. Vsak dan premeลกajte.

6Po 3 do 4 dneh precedite meลกanico skozi gazo ali fino cedilo in odstranite cvetove in limone.

7Dodajte med v sirup in ga dobro premeลกajte, da se med popolnoma raztopi.

8Bezgov sirup nalijte v sterilizirane steklenice, jih dobro zaprite in shranite na hladnem in temnem mestu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite