Ko želite presenetiti goste z nečem res dobrim in posebnim.
Sestavine
- 450 g zmrznjene miksane špinače
- 100 g dimljenega lososa
- 100 g skute
- 100 g kreme mascarpone
- sol
- 4 jajca
- 1 žlica ribanega sira
Priprava
1Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake zmešamo z odtajano, dobro odcejeno špinačo. Rahlo posolimo. Dodamo eno žlico ribanega sira. Posebej umešamo beljake in iz njih naredimo trd sneg. Sneg nežno vmešamo v špinačno zmes.
2Pekač v velikosti pečice obložimo s peki papirjem in vanj zlijemo špinačno mešanico. Z žlico jo enakomerno porazdelimo po peki papirju. Pečemo 15 do 20 minut v ogreti pečici na 180 °C.
3Pečeno špinačo previdno vzamemo iz pekača skupaj s peki papirjem. Pokrijemo jo z novim peki papirjem in vse previdno zvijemo v rolo ter pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladi.
4Medtem lahko umešamo nadev. Zmešamo skuto in mascarpone v gladko zmes. Solimo čisto malo, ker bo dovolj slan že dimljeni losos. Ohlajeno špinačo previdno odvijemo, pomažemo s skutnim namazom in obložimo z rezinami dimljenega lososa, narezanim na trakove. Previdno zavijemo nazaj v rolado in pustimo za dve uri v hladilniku, da se krema učvrsti.