Hobotnica izpod peke

Znam svetuje

Za pripravo hobotnice izpod peke bomo potrebovali saฤ ali ฤrepnjo in precej ลพerjavice. Lahko delamo na prostem ali v kaminu, ฤe ga imamo. Najboljลกa je seveda sveลพa hobotnica, ki jo preko noฤi zamrznemo. Najprej pripravimo ลพerjavico – kuriti zaฤnemo vsaj eno uro pred priฤetkom peke.

Sestavine za hobotnico izpod peke

  • 2 manjลกi hobotnici, pribliลพno 1 kg vsaka (ali ena veฤja)
  • 1,5 kg krompirja
  • 2 ฤebuli
  • 1/2 kg korenฤka
  • 3 stroki ฤesna
  • 2,5 dl olivnega olja
  • 1,5 dl belega vina
  • ลกopek sveลพega peterลกilja
  • sol
  • poper

Postopek

1Hobotnici odmrznemo, ฤrepnjo postavimo na ลพerjavico, vanjo vlijemo deciliter olja in, ko se segreje, na njem popeฤemo hobotnico z vseh strani. Peฤemo nekaj minut, da spremeni barvo in spusti vodo.

2Krompir olupimo in zreลพemo na ฤetrtine, korenje ostrgamo in nareลพemo, ฤebulo olupimo in nareลพemo na ฤetrtine. V ฤrepnjo dodamo vso zelenjavo, ki jo pred tem malo posolimo in popopramo, dobro premeลกamo in prelijemo z decilitrom olja. Hobotnici prestavimo na vrh zelenjave, pokrijemo ฤrepnjo, zakrijemo z ลพerjavico in peฤemo 30 minut.

3Po 30 minutah odkrijemo, preverimo, koliko je tekoฤine – ฤe je imamo preveฤ, je malo odlijemo. Hobotnici obrnemo. ฤŒesen olupimo, peterลกilj nasekljamo, pomeลกamo z belim vinom, dodamo ลกe malo oljฤnega olja, solimo po potrebi, prelijemo, pokrijemo in peฤemo ลกe 30 minut.

4Po 20 minutah preverimo, ฤe je dovolj tekoฤine, da se hobotnica ne zaลพge.

5Po 30 minutah bo hobotnica gotova. ฤŒe je ostalo preveฤ tekoฤine, peฤemo ลกe 10 minut z odkritim saฤem, da povre odveฤna tekoฤina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite