Gratinirane pokrovače s parmezanom

Znam svetuje

Gratinirane jakobove pokrovače so odličen uvod v slavnostno, lahko tudi božično večerjo. Bolje je, če kupimo sveže pokrovače in jih, če smo vešči, tudi sami očistimo. Pri tem moramo biti previdni, da ne poškodujemo mesa.

Sestavine

  • 8 pokrovač
  • 80 g krušnih drobtinic
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 40 g masla
  • 0,5 dl belega vina
  • 1 neškropljena limona
  • 1 žlica svežega, nasekljanega peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • sol in beli poper po okusu

Postopek

1Meso kapesante speremo pod hladno vodo in osušimo s papirnato brisačko, lupino rahlo premažemo z oljčnim oljem in na sredino postavimo meso školjke.

 2V posodo damo zmehčano maslo, primešamo peteršilj, drobno nasekljan česen, 1 žlico limoninega soka, 1 žličko naribane limonine lupinice, oljčno olje, belo vino, drobtinice, sol in poper. Dobro premešamo in mešanico razporedimo na pokrovače. Enakomerno jih še potresemo s parmezanom.

3Pečico segrejemo na 200°C in pokrovače pečemo 10 minut, nakar pečico preklopimo na žar in pečemo še 2-3 minute, da se lepo zlato rumeno zapeče. Postrežemo še vroče s krhljem limone.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite