Ocvrte hrenovke v pivskem testu so priljubljen prigrizek, ki jih običajno najdemo na športnih dogodkih, sejemih in lokalnih pubih. Ta okusna jed združuje hrustljavo ovojnico piva in mehke, sočne hrenovke, ki so popolnoma ocvrte.
S tem preprostim receptom boste lahko pričarali pravo gostinsko doživetje kar v udobju svojega doma. Ne glede na to, ali se pripravljate na večerjo s prijatelji ali iščete prigrizek za ogled najljubše športne tekme, bodo ocvrte hrenovke v pivskem testu vedno zadetek v polno.
Sestavine za v pivskem testu ocvrte hrenovke
- 8 hrenovk
- 1 skodelica moke
- 1/2 skodelice koruznega škroba
- 1 čajna žlička soli
- 1/2 čajne žličke popra
- 1/2 čajne žličke česna v prahu (po želji)
- 1 jajce
- 1 skodelica piva (izberite svojo najljubšo vrsto)
- olje za cvrtje
Postopek
1Segrejte olje za cvrtje v velikem globokem loncu ali fritezi na 175 stopinj Celzija.
2Medtem ko se olje segreva, pripravite pivsko testo. V dovolj veliki skledi zmešajte moko, koruzni škrob, sol, poper in česen v prahu (če ga uporabljate). Dobro premešajte, da se začimbe enakomerno razporedijo po testu.
2V drugi skledi razžvrkljajte jajce, nato pa postopoma dodajajte pivo in mešajte, dokler ne dobite gladkega testa. Testo naj bo gostejše od testa za palačinke, vendar ne pregosto. Če je premalo gosto, dodajte malo moke; če je pregosto, dodajte malo piva.
3Hrenovke previdno posušite s papirnato brisačo, da se znebite odvečne vlage. To bo pomagalo, da se testo bolje oprime hrenovk med cvrtjem.
4Hrenovke zataknite na lesene palčke za lažje cvrtje.
5Hrenovke potopite v pripravljeno pivsko testo ter jih enakomerno premažite in nato položite v segreto olje.
6Ocvrtke v pivskem testu ocvrite v majhnih serijah, da se izognete prenatrpanosti lonca. Cvrtje naj traja približno 3-5 minut, dokler niso zlato rjave in hrustljave. Uporabite klešče, da jih previdno obrnete po približno polovici časa.
7Ko so hrenovke zlate in hrustljave, jih odstranite iz olja in odcedite na krožniku, obloženem s papirnato brisačo, da se znebite odvečnega olja.
8Postrezite ocvrte hrenovke v pivskem testu takoj, najbolje s priljubljenim omakami, kot so gorčica, kečap ali majoneza.