Nežni svinjski zrezki s smetano, malo pikantni, in pire krompir. Kaj je lahko boljšega? Aja, manjka še skleda sezonske solate, pa bo kosilo popolno.
Sestavine
- 4 kosi svinjskega kareja brez kosti
- 200 ml smetane za kuhanje
- 1 žlica gorčice
- malo pikantne paprike
- šopek sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
1V ponvi segrejemo oljčno olje. Zrezke na obeh straneh malo posolimo in na eno strani namažemo z gorčico.
2V ponev jih damo na nenamazano stran, na vročem olju jih na hitro ocvremo, približno 4 minute in obrnemo. Cvremo še 4 minute. Koliko časa bomo cvrli, je odvisno od debeline zrezkov in kako imamo radi pečene.
3Ko so zrezki pečeni, zlijemo v ponev še smetano, malo popopramo, dodamo pekočo papriko, sesekljan peteršilj in dobro premešamo. Kuhamo še dve minuti in postrežemo s pire krompirjem.