Neลพni svinjski zrezki s smetano, malo pikantni, in pire krompir. Kaj je lahko boljลกega? Aja, manjka ลกe skleda sezonske solate, pa bo kosilo popolno.
Sestavine
- 4 kosi svinjskega kareja brez kosti
- 200 ml smetane za kuhanje
- 1 ลพlica gorฤice
- malo pikantne paprike
- ลกopek sesekljanega peterลกilja
- sol
- poper
- 1 ลพlica oljฤnega olja
Postopek
1V ponvi segrejemo oljฤno olje. Zrezke na obeh straneh malo posolimo in na eno strani namaลพemo z gorฤico.
2V ponev jih damo na nenamazano stran, na vroฤem olju jih na hitro ocvremo, pribliลพno 4 minute in obrnemo. Cvremo ลกe 4 minute. Koliko ฤasa bomo cvrli, je odvisno od debeline zrezkov in kako imamo radi peฤene.
3Ko so zrezki peฤeni, zlijemo v ponev ลกe smetano, malo popopramo, dodamo pekoฤo papriko, sesekljan peterลกilj in dobro premeลกamo. Kuhamo ลกe dve minuti in postreลพemo s pire krompirjem.