Svinjski zrezki v smetanovi omaki

Znam svetuje

Nežni svinjski zrezki s smetano, malo pikantni, in pire krompir. Kaj je lahko boljšega? Aja, manjka še skleda sezonske solate, pa bo kosilo popolno.

Sestavine

  • 4 kosi svinjskega kareja brez kosti
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica gorčice
  • malo pikantne paprike
  • šopek sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1 žlica oljčnega olja

Postopek

1V ponvi segrejemo oljčno olje. Zrezke na obeh straneh malo posolimo in na eno strani namažemo z gorčico. 

2V ponev jih damo na nenamazano stran, na vročem olju jih na hitro ocvremo, približno 4 minute in obrnemo. Cvremo še 4 minute. Koliko časa bomo cvrli, je odvisno od debeline zrezkov in kako imamo radi pečene.

3Ko so zrezki pečeni, zlijemo v ponev še smetano, malo popopramo, dodamo pekočo papriko, sesekljan peteršilj in dobro premešamo. Kuhamo še dve minuti in postrežemo s pire krompirjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite