Svinjski zrezki v gobovi omaki

Znam svetuje

Ti neลพni svinjski zrezki v kremasti gobovi omaki nam omogoฤajo, da pripravimo odliฤno kosilo v manj kot pol urice. Zadovoljili bodo ลกe tako zahtevnega jedca.

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki
  • 150 g sveลพih jurฤkov
  • ลกopek sveลพega sesekljanega peterลกilja
  • 2 stroka sesekljanega ฤesna
  • 1 ลพlica sveลพega sesekljanega timijana
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 dl juลกne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g sveลพe naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • 3 ลพlice oljฤnega olja

Postopek

1Zrezke z obeh strani mali posolimo in popopramo. V veฤji ponvi segrejemo 2 ลพlice oljฤnega olja in na njem ocvremo zrezke z obeh strani, da lepo zlato porjavijo. Po 4 minute na vsaki strani bo dovolj. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

2V isto ponev dodamo ลกe ลพlico olja in narezane in oฤiลกฤene jurฤke. Praลพimo toliko ฤasa, da izhlapi vsa vlaga iz gob. Dodamo najprej ฤesen in peterลกilj, praลพimo ลกe dve minuti in zalijemo z belim vinom. Ko povre polovico tekoฤine, dodamo ลกe juลกno osnovo in ฤez minutko ลกe smetano.

3V omako dodamo ลกe timijan, parmezan, sol in poper po okusu in svinjske zrezke, skupaj s tekoฤino, ki se je nabrala v posodi.

4Zmanjลกamo temperaturo na najniลพjo in pustimo, da se zrezki kuhajo v omaki ลกe kakลกnih pet minut.

5Postreลพemo takoj s pire krompirjem in sezonsko solato. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite