Ti neลพni svinjski zrezki v kremasti gobovi omaki nam omogoฤajo, da pripravimo odliฤno kosilo v manj kot pol urice. Zadovoljili bodo ลกe tako zahtevnega jedca.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- 150 g sveลพih jurฤkov
- ลกopek sveลพega sesekljanega peterลกilja
- 2 stroka sesekljanega ฤesna
- 1 ลพlica sveลพega sesekljanega timijana
- 1 dl suhega belega vina
- 1 dl juลกne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 100 g sveลพe naribanega parmezana
- sol
- poper
- 3 ลพlice oljฤnega olja
Postopek
1Zrezke z obeh strani mali posolimo in popopramo. V veฤji ponvi segrejemo 2 ลพlice oljฤnega olja in na njem ocvremo zrezke z obeh strani, da lepo zlato porjavijo. Po 4 minute na vsaki strani bo dovolj. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.
2V isto ponev dodamo ลกe ลพlico olja in narezane in oฤiลกฤene jurฤke. Praลพimo toliko ฤasa, da izhlapi vsa vlaga iz gob. Dodamo najprej ฤesen in peterลกilj, praลพimo ลกe dve minuti in zalijemo z belim vinom. Ko povre polovico tekoฤine, dodamo ลกe juลกno osnovo in ฤez minutko ลกe smetano.
3V omako dodamo ลกe timijan, parmezan, sol in poper po okusu in svinjske zrezke, skupaj s tekoฤino, ki se je nabrala v posodi.
4Zmanjลกamo temperaturo na najniลพjo in pustimo, da se zrezki kuhajo v omaki ลกe kakลกnih pet minut.
5Postreลพemo takoj s pire krompirjem in sezonsko solato.