Švedske mesne kroglice v kremni omaki

Znam svetuje

Švedske mesne kroglice v kremni omaki so prava kulinarična poslastica, ki nas popeljejo na potovanje skozi bogato tradicijo švedske kuhinje.

Danes vas vabimo na kulinarično raziskovanje s švedsko klasiko, ki je navdušila okuse po vsem svetu – švedske mesne kroglice v kremni omaki. Ta tradicionalna jed izraža bogastvo in izvrstnost švedske kuhinje, zasnovane na preprostosti, kakovostnih sestavinah in izjemnemu okusu.

Mesne kroglice, mehke in sočne, se kuhajo v omaki, ki se stopi v ustih. Vsak grižljaj je popotovanje skozi vonje in arome, ki nas popeljejo na hladne švedske večere, polne udobja in okusov.

Postrezite jih na krožniku s priljubljeno prilogo in uživajte v okusih, ki vas popeljejo na sever Evrope. Do naslednjega kulinaričnega potovanja – dober tek!

Sestavine za švedske mesne kroglice v kremni omaki

Za mesne kroglice:
  • 500 g mletega mesa (govedina, svinjina ali mešano)
  • 1 čebula, drobno nasekljana
  • 60 g drobtin
  • 120 ml mleka
  • 1 jajce
  • sol in poper po okusu
  • maslo za peko
Za kremno omako:
  • 3 žlice masla
  • 3 žlice moke
  • 1 l goveje jušne osnove
  • 250 ml smetane
  • 2 žlici sojine omake
  • sol in poper po okusu
  • sveže sesekljan peteršilj (za okras)

Postopek

1 V skledi združite mleto meso, drobno nasekljano čebulo, drobtine, jajce in mleko. Dobro premešajte. Začinite s soljo in poprom po okusu. Oblikujte majhne mesne kroglice in jih položite na krožnik.

2 V veliki ponvi segrejte malo masla. Pecite mesne kroglice na srednje močnem ognju, dokler ne postanejo zlatorjave z vseh strani. Ko so kroglice pečene, jih odstranite iz ponve.

3 V ponvi, v kateri ste pekli mesne kroglice, stopite maslo. Dodajte moko in mešajte, dokler ne dobite svetlo rjave barve. Postopoma dodajajte govejo jušno osnovo, neprestano mešajte, da preprečite nastajanje grudic. Dodajte smetano in sojino omako. Premešajte in kuhajte, dokler se omaka ne zgosti. Začinite s soljo in poprom po okusu.

4 Ko je omaka pripravljena, vrnite pečene mesne kroglice v ponev. Kuhajte še nekaj minut, da se meso dobro prepoji z omako.

5 Švedske mesne kroglice postrezite na krožnikih, prelite s kremno omako. Potresite s sveže sesekljanim peteršiljem za okras.

Uživajte v okusnih švedskih mesnih kroglicah v kremni omaki, ki so odlične v kombinaciji s pire krompirjem ali testeninami!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite