Iščete popolno marinado za piščančja krilca na žaru, ki bo vaša krilca spremenila v pravo gurmansko doživetje?
Ta preprosta, a izjemno okusna marinada za piščanca na žaru bo navdušila tako ljubitelje klasičnih kot nekoliko bolj drzne okuse. S kombinacijo medu, gorčice, dimljene paprike in kančka čilija bo meso sočno, aromatično in rahlo hrustljavo. Idealna je za piknike, družinska kosila ali hitro poletno večerjo na žaru.
Sestavine za sočno marinado za 1 kg piščanca
- 2 žlici gorčice (klasična ali dijonska)
- 1 žlica medu
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica limoninega soka (ali jabolčnega kisa)
- 1 čajna žlička dimljene paprike
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 1/2 čajne žličke čebule v prahu
- 1/2 čajne žličke kajenskega popra ali čilija (po okusu)
- 1/2 čajne žličke mletega popra
- 1/2 čajne žličke soli
Postopek
1V manjši posodi zmešajte vse sestavine, dokler ne dobite enotne marinade.
2Piščanca (perutničke, krače ali fileje) položite v večjo posodo ali zip-vrečko in ga prelijte z marinado.
3Dobro premešajte, da je meso enakomerno prekrito.
4Marinirajte vsaj 2 uri (še bolje čez noč) v hladilniku.
5Specite na žaru, dokler ni lepo zapečeno in sočno.
Nasvet
Če želite bolj sladek okus, dodajte še žličko rjavega sladkorja. Za bolj dimljen okus pa kanček tekočega dima ali več dimljene paprike.