(Po)velikonočne slane mini pite

Znam svetuje

(Po)velikonočne slane mini pite naredimo, ko nam ostane nekaj velikonočne šunke. Ali pa šunko preprosto kupimo in vseeno pripravimo slane mini pite (iz navedenih sestavin naredimo štiri).

Sestavine za (Po) velikonočne slane mini pite

Testo

  • 90 g moke
  • 50 masla
  • ščepec soli

Nadev

  • 100 g na koščke narezane šunke
  • 50 g naribanega edamca
  • 4 jajca
  • zeleni del mlade čebule
  • poper
  • maslo za premaz

Postopek

1Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo, po potrebi dodamo kakšno žlico hladne vode ali kisle smetane.

2Zavijemo ga v plastično folijo in damo v hladilnik za vsaj pol ure. Narezano šunko na hitro prepražimo v vroči ponvi. Posodice, v katerih bomo pekli pite, dobro namažemo z maslom.

3Testo vzamemo iz hladilnika, razdelimo na 4 enake dele ter obložimo dno in rob posodic do vrha. Z vilicami prepikamo dno in damo v pečico, ki smo jo segreli na 180°C za 8 do 10 minut, toliko da se rahlo rumeno zapečejo.

4Vzamemo jih iz pečice, malo ohladimo, nato na dno vsake damo malo popraženih koščkov šunke, malo naribanega sira in v vsako posodico razbijemo eno jajce.

5Potresemo še z malo šunke, popramo in damo nazaj v pečico za približno 15 minut, toliko da beljak postane bel in lepo pečen, rumenjak pa ostane še nekoliko tekoč.

6Mini pite vzamemo iz pečice, jih previdno odstranimo iz posodic in potresemo še malo z narezanimi zelenimi deli mlade čebule.

Nasvet

7Če nimamo posamičnih posodic, lahko kupimo take za enkratno uporabo ali si pomagamo s pekačem za muffine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite