Piščanec z gorčično omako je okusna in nasitna klasika. Nežen okus tega lahkega mesa se odlično poda pikantnemu okusu gorčice. Postrežemo ga lahko s slastnim pečenim krompirjem, rižem ali testeninami. Poda se tudi k več vrstam zelenjave, svetujemo pa vam, da naš recept vsaj enkrat poskusite s svežo špinačo.
Sestavine za 4 osebe
- 50 dag piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1 žlica moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- 2 žlici polnozrnate gorčice
- 3 dcl zelenjavne ali piščančje jušne osnove, sol in poper po okusu
Postopek
1Piščančje prsi operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami.
2Narežemo jih na primerno velikost in jih posolimo, popopramo in pomokamo. V večji ponvi segrejemo olje in obe strani mesa popečemo približno pet minut.
3Mesu primešamo gorčico in jušno osnovo ter zavremo. Nepokrito kuhamo 10 minut.