Piščanec z gorčično omako

Znam svetuje

Piščanec z gorčično omako je okusna in nasitna klasika. Nežen okus tega lahkega mesa se odlično poda pikantnemu okusu gorčice. Postrežemo ga lahko s slastnim pečenim krompirjem, rižem ali testeninami. Poda se tudi k več vrstam zelenjave, svetujemo pa vam, da naš recept vsaj enkrat poskusite s svežo špinačo.

Sestavine za 4 osebe

  • 50 dag piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 2 žlici polnozrnate gorčice
  • 3 dcl zelenjavne ali piščančje jušne osnove, sol in poper po okusu

Postopek

1Piščančje prsi operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami.

2Narežemo jih na primerno velikost in jih posolimo, popopramo in pomokamo. V večji ponvi segrejemo olje in obe strani mesa popečemo približno pet minut.

3Mesu primešamo gorčico in jušno osnovo ter zavremo. Nepokrito kuhamo 10 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite