Piščančja obara – ajmoht

Znam svetuje

V hladnih dneh ni nič boljšega od toplega in hranljivega obroka, ki nas nežno objame s svojo očarljivo aromo. Piščančja obara, znana tudi kot ajmoht, je zelenjavno-mesna enolončnica, ki v sebi združuje bogastvo okusov in arom, hkrati pa prinaša tolažbo in udobje.

Ta tradicionalna jed, ki jo pogosto imenujemo tudi “ajmoht,” je prava poslastica za vse ljubitelje okusnih in domačih jedi. Z najboljšimi sestavinami in preprostim postopkom priprave vas vabimo, da se prepustite toplini in okusom te priljubljene piščančje obare.

Sestavine za piščančjo obaro – ajmoht

  • 1 piščančja prsa
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 stebli zelene
  • 250 g brokolija
  • 3 korenčki
  • manjši šopek svežega peteršilja
  • 1 lovorjev list
  • sol
  • poper
  • 1/2 žličke timijana
  • 1/2 žličke majarona
  • oljčno olje
  • 1,5 l jušne osnove

Postopek

1Korenček in zeleno operemo, korenček olupimo in narežemo na koščke, peteršilj nasekljamo. Steblo brokolija narežemo na manjše koščke, ostalo razdelimo na manjše cvetke. Piščančja prsa operemo in narežemo na koščke.

2V loncu segrejemo oljčno olje in vanj stresemo koščke piščanca. Solimo in popramo ter pražimo približno 5 minut, da se meso zapeče z zunanje strani. Meso prestavimo na krožnik.

3Čebulo drobno nasekljamo in jo stresemo v lonec, v katerem smo prej pražili meso. Čebulo solimo in pražimo, da se razpusti. K čebuli damo nasekljan česen in pražimo, da zadiši. Dodamo narezano korenje, zeleno in steblo brokolija ter pražimo 5 minut.

4V lonec vrnemo piščančje meso in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo. Če jušne osnove nimamo, lahko uporabimo vodo, v kateri stopimo malo jušne kocke.

5Dodamo lovor, timijan, majaron in peteršilj ter solimo in popramo.

6Na zmernem ognju kuhamo 40 minut, nato dodamo preostali brokoli in kuhamo še 10 minut, da se brokoli zmehča.

7Če nam vmes preveč tekočine izpari, dolijemo vodo. Ves čas kuhanja morajo s tekočino biti pokrite vse sestavine.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite