Piščančja obara – ajmoht

Morda vas zanima

- Oglas -

Zelenjavno mesna enolončnica, po imenu piščančja obara ali ajmoht, ki se prileže v hladnih dneh.

Sestavine za piščančjo obaro – ajmoht

  • 1 piščančja prsa
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 stebli zelene
  • 250 g brokolija
  • 3 korenčki
  • manjši šopek svežega peteršilja
  • 1 lovorjev list
  • sol in poper
  • 1/2 žličke timijana
  • 1/2 žličke majarona
  • oljčno olje
  • 1,5 l jušne osnove

Postopek

1Korenček in zeleno operemo, korenček olupimo in narežemo na koščke, peteršilj nasekljamo. Steblo brokolija narežemo na manjše koščke, ostalo razdelimo na manjše cvetke. Piščančja prsa operemo in narežemo na koščke. V loncu segrejemo oljčno olje in vanj stresemo koščke piščanca. Solimo in popramo ter pražimo približno 5 minut, da se meso zapeče z zunanje strani. Meso prestavimo na krožnik.

2Čebulo drobno nasekljamo in jo stresemo v lonec, v katerem smo prej pražili meso. Čebulo solimo in pražimo, da se razpusti. K čebuli damo nasekljan česen in pražimo, da zadiši. Dodamo narezano korenje, zeleno in steblo brokolija ter pražimo 5 minut.

3V lonec vrnemo piščančje meso in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo. Če jušne osnove nimamo, lahko uporabimo vodo, v kateri stopimo malo jušne kocke. Dodamo lovor, timijan, majaron in peteršilj ter solimo in popramo.

4Na zmernem ognju kuhamo 40 minut, nato dodamo preostali brokoli in kuhamo še 10 minut, da se brokoli zmehča. Če nam vmes preveč tekočine izpari, dolijemo vodo. Ves čas kuhanja morajo s tekočino biti pokrite vse sestavine.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -