Piščanca imamo vsi radi, velikokrat nas reši iz zagate, kako pripraviti hitro in okusno kosilo.
Sestavine
- 2 piščančje prsi
- 4 dl piščančje jušne osnove
- 3 stroki česna
- 0,3 dl oljčnega olja
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke popra
- 1/2 žličke mlete paprike
- 1 žlica moke ali krompirjevega škroba
Postopek
1Piščančje prsi narežemo na polovice, operemo jih pod hladno vodo in osušimo s papirnatimi brisačami.
2Malo jih posolimo in popopramo, začinimo z mleto papriko (lahko tudi pekočo) in jih popečemo z obeh strani v večji ponvi, v kateri smo segreli malo oljčnega olja.
3Zalijemo jih z jušno osnovo, dodamo nasekljan česen in zmanjšamo temperaturo. Dušimo jih 15-20 minut, dokler ne povre približno polovica tekočine.
4V lončku zmešamo moko z malo omake, ki smo jo vzeli iz ponve in jo zlijemo k piščancu. Kuhamo še nekaj minut, da se omaka malo zgosti.
5Postrežemo s priljubljeno prilogo.