Takšni pohančki so zaradi kisle smetane bolj sočni in zaradi sezama še bolj okusni.
Sestavine
- piščančji zrezki
- gomasio (sezamova sol), lahko tudi navadno sol
- 100 g bele gladke moke
- 100 g krušnih drobtin ali sezama
- 1 do 2 jajci (odvisno od velikosti zrezkov in velikosti jajc)
- 1 do 2 žlici kisle smetane
- repično olje za cvrtje
Priprava
1Pripravimo pet krožnikov – enega za zrezke, drugega za moko, tretjega za jajčno mešanico, četrtega za drobtine. V petega polagamo pohančke, pripravljene na cvrtje.
2Piščančje zrezke najprej zmerno posolimo z obeh strani in jih povaljamo v moki z obeh strani. Umešamo jajca in kislo smetano ter pohančke povaljamo še v tej mešanici. Prenesemo jih še v sezam oziroma drobtine (lahko naredimo tudi mešanico sezama in drobtin) in jih ravno tako povaljamo po obeh straneh.
3Segrejemo za prst olja v večji ponvi. Uporabimo srednjo temperaturo, da se pohančki ne bodo zažgali. Med cvrtjem sezam rad poka. Pecite do zlatorjave barve.