Piščančji pohančki malo drugače

Znam svetuje

Takšni pohančki so zaradi kisle smetane bolj sočni in zaradi sezama še bolj okusni.

Sestavine

  • piščančji zrezki
  • gomasio (sezamova sol), lahko tudi navadno sol
  • 100 g bele gladke moke
  • 100 g krušnih drobtin ali sezama
  • 1 do 2 jajci (odvisno od velikosti zrezkov in velikosti jajc)
  • 1 do 2 žlici kisle smetane
  • repično olje za cvrtje

Priprava

1Pripravimo pet krožnikov – enega za zrezke, drugega za moko, tretjega za jajčno mešanico, četrtega za drobtine. V petega polagamo pohančke, pripravljene na cvrtje.

2Piščančje zrezke najprej zmerno posolimo z obeh strani in jih povaljamo v moki z obeh strani. Umešamo jajca in kislo smetano ter pohančke povaljamo še v tej mešanici. Prenesemo jih še v sezam oziroma drobtine (lahko naredimo tudi mešanico sezama in drobtin) in jih ravno tako povaljamo po obeh straneh.

3Segrejemo za prst olja v večji ponvi. Uporabimo srednjo temperaturo, da se pohančki ne bodo zažgali. Med cvrtjem sezam rad poka. Pecite do zlatorjave barve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite